Edasi 1987. aastal: seltsimees M. S. Gorbatšovi viibimine Eesti NSV-s

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

20. veebruaril algas NLKP Keskkomitee peasekretäri tutvumine Eesti agrotööstuskompleksiga.

M. S. Gorbatšov kohtus maatöötajatega Paide rajooni «9. mai» kolhoosi kultuurimaja ees. Majandit juhib enam kui 30 aastat põline maamees, sotsialistliku töö kangelane E. Lieberg. Oskuslik töökorraldus, kohusetundlik töö, sotsiaal- ja olmekompleksi väljaarendamine on viinud kolhoosi esirinda. Juba käesoleval aastal jõudis majand piima ja liha müümisel 1990. aasta plaaninäitaja tasemele.

NLKP Keskkomitee peasekretäri M. S. Gorbatšovi Eesti NSV-s viibimise kolmas päev algas külaskäiguga Tallinna Polütehnilisse Instituuti. Vestluses kõrgkooli üliõpilaste ja õppejõududega käsitleti meie vabariigi kompleksse arengu sõlmprobleeme, Eesti NSV teaduspotentsiaali aktiivsemat rakendamist meie maa sotsiaal-majandusliku arengu kiirendamisse.

M. S. Gorbatšov kohtus Tallinnas meie vabariigi partei-, nõukogude ja majandusaktiiviga. Kohtumisel pidas ta kõne.

Samal päeval sõitis Eesti NSV-s külaskäigul viibinud NLKP Keskkomitee peasekretär M. S. Gorbatšov Tallinnast Moskvasse.

Lennujaamas olid teda saatmas Eesti Kommunistliku Partei Keskkomitee esimene sekretär Karl Vaino, Eesti NSV Ülemnõukogu esimees Arnold Rüütel, Eesti NSV Ministrite Nõukogu esimees Bruno Saul, EKP Keskkomitee büroo liikmed ja liikmekandidaadid.

22.02.1987

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles