Leonid Gozman: Putin ei ole idioot, et astuda sõtta NATOga (5)

Leonid Gozman
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaale on vaja välisvaenlasi sisepoliitilisteks eesmärkideks, aga sõda NATOga ei ole Kremli huvides, kirjutab Vene opositsionäär Leonid Gozman Ukraina uudisteportaalis Apostrophe.

Ukraina idaosas oli olukord hiljuti taaskord väga terav. Paljud on otsinud sellele vastust. Välja on pakutud mitmeid erinevaid põhjusi. Näiteks et mõlemad pooled ei järgi Minski kokkulepet, et pärast Donald Trumpi saamist Ameerika Ühendriikide presidendiks kehtib nüüd uus maailmakord või et suurte probleemide käes vaevlev Euroopa Liit laseb sel lihtsalt juhtuda. Nii mõnigi arvas, et teravnenud vastasseis oli sõnum mitte ainult Ukrainale, vaid ka NATO-le, arvestades uut ajajärku ülemaailmses julgeolekus.

Kahjuks on Vene Föderatsioonis kinnistunud režiim, mis vajab enda uuestilaadimiseks pidevalt pinget. Selleks on vaja välisvaenlasi. Sest nende abil saab alati selgitada, miks meil ei ole, ütleme, normaalseid valimisi.  

Tunnen muret, et agressiivne Kremli välispoliitika jätkub. Ma küll ei usu, et Venemaa võtaks ette tõsiseid agressiivseid samme NATO suunas. Vladimir Putin ei ole idioot, et astuda sõtta NATO-ga. Seda enam, et tal on küll aga võimalusi näidata oma tugevust ja julmust.

Välisvaenlaste otsimine on lihtsalt sisepoliitika jaoks, aga mitte ettekääne NATO liikmesriikide territooriumite vallutamiseks. Selleks on juba Ukraina olemas.

Täispikka lugu saab lugeda Ukraina uudisteportaalist Apostrophe.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles