Edasi 1961. aastal: välismaised väed välja!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

Teeninduskombinaadi «Edu» laiatarbe-, kartonaaži-ja õmblustsehhi töötajad kogunesid miitingutele, et hukka mõista belgia kolonisaatorite ebainimlik terroriakt Kongo rahva juhtide kallal. Parteialgorganisatsiooni sekretär K. Todi ütles, et Patrice Lumumba ja tema kaaslaste tapmine on katse pikendada koloniaalrežiimi. See aga ei õnnestu.

Metallitsehhi juhataja, kombinaadi ametiühingukomitee esimees L. Sulp häbimärgistas ÜRO peasekretäri Dag Hammarskjöldi provokatsioonilist käitumis Julgeolekunõukogu otsuse täitmisel.

Peamehaanik J. Laar sõnas: «See, mis eile juhtus Manolis Glezosega ja täna Patrice Lumumbaga, võib homme korduda mõne teise patrioodiga. Kutsun kogu ausat inimkonda üles hukka mõistma kolonisaatorite ja nende kannupoiste häbiväärsed teod.»

Kellasepp V. Särki tuletas meelde J. Fuchiki sõnu: «Inimesed olge valvsad!»

Oma resolutsioonis toetavad töötajad Kongo rahva võitlust koloniaalrežiimi vastu ja Nõukogude valitsuse nõudmist, et välismaised imperialistid lõpetaksid vahelesegamise Kongo siseasjadesse.

Miitingud olid ka metallitsehhis ja kontoripersonalil.

18.02.1961

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles