Soosaare preemia pälvis helilooja Jüri Reinvere

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Reinvere
Jüri Reinvere Foto: Kalev Saar

Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna sai sel aastal helilooja Jüri Reinvere 22. jaanuaril 2016 Sirbis ilmunud esseega «Hirm kaotada rohkem, kui on juba kaotatud».

Auhind anti üle Tallinna Ülikoolis Enn Soosaare 80. sünniaastapäevale pühendatud mälestuskonverentsil. Reinsalu on järjekorras kuues autor, kes eesti keeles ilmunud poliitikast, kultuurist või moraalist rääkiva essee eest preemia pälvis. Auhinna väljaandmist toetab LHV pank ja selle suurus on tänavu 3000 eurot.

Nominentide hulka jõudsid tänavu Tiina Kaukvere, Mihkel Mutt, Lauri Mälksoo ja Guido Viik. Žüriisse kuulusid Ülle Madise (esimees), Viivi Luik, Hannes Rumm, Neeme Korv, Sulev Vedler ja Ülo Tuulik.

Mullu pälvis Enn Soosaare preemia ajaloolane ja diplomaat Margus Laidre Postimehes ilmunud esseega «Kelle sõna valitseb maailma?». 2015. aastal sai auhinna Hent Kalmo Vikerkaares ilmunud esseega «Utoopiline Eesti», 2014. aastal Toomas Paul Maalehes ilmunud esseega «Aus vale, vale ausus», 2013. aastal Kalle Muuli raamatuga «Isamaa tagatuba» ja 2012. aastal Ilmar Raag Postimehes ilmunud esseega «Kultuuritust ei ole olemas».

Enn Soosaar (1937–2010) oli eesti tõlkija ja publitsist, kes ühiskonnakriitikuna paistis silma kui terava sulega, ent alati väärika stiiliga autor. Aastal 2011 asutas Tallinna Ülikool Enn Soosaare sihtasutuse, mille ülesanne on säilitada, arendada ja jäädvustada silmapaistva ühiskonnategelase pärandit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles