Otse: Enn Soosaarele pühendatud konverents «Kaitse vaim»

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Ülikoolis peetakse täna publitsisti, tõlkija ja kirjaniku Enn Soosaare 80. sünniaastapäevale pühendatud konverentsi «Kaitse vaim». Postimees teeb konverentsist otseülekande.

Sofi Oksanen
Foto: Jaanus Lensment 
Sofi Oksanen Foto: Jaanus Lensment Foto: Jaanus Lensment

Konverentsil kõnelevad teiste seas kaitseväe juhataja Riho Terras ja soome kirjanik Sofi Oksanen, kes esitab oma essee eesti keeles. Kaitsepoliitikaküsimustes pädev Oksanen on Soomes sel teemal hinnatud esineja. Tema ettekanne algab orienteeruvalt 14.50.

Neli Enn Soosaart hästi tundnud inimest – Ülo Tuulik, Jaan Tammsalu, Mihkel Mutt ja Mart Nutt – meenutavad vestlusringis Soosaart ja tema panust Eesti avaliku mõtte arengusse.

Konverentsil antakse välja kuues Enn Soosaare eetilise esseistika auhind väärtusega 3000 eurot.  

Enn Soosaar (1937–2010) oli tunnustatud ja hinnatud literaat, kes kirjutas paljudel teemadel, kuid väga oluliseks pidas kaitsepoliitikat, seda just Eesti geopoliitilist olukorda arvestades.

Otseülekanne kestab kella 13–16.15.

Konverentsi korraldavad Enn Soosaare Sihtasutus ja Enn Soosaare pere, partnerid on Tallinna Ülikool, LHV Pank, Postimees ning Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles