Hommikumaa tark (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina meditsiini arst Rene Bürkland.
Hiina meditsiini arst Rene Bürkland. Foto: Liis Treimann / Postimees

Akupunktuurinõela täpsusega tabas Hiina meditsiini spetsialist Rene Bürkland rahva närvi. Tema raamatut «Tark tee terviseni» (kirjastus Pilgrim) osteti eelmisel aastal kirjastajate liidu andmetel 20 507 eksemplari, tüki hind ca 20 eurot. See on kõva saavutus, 2007. aastal osteti Andrus Kivirähki «Mees, kes teadis ussisõnu» 24 000 eksemplari. Kirjastajate liidu liikmetest pole keegi suutnud vahepealsel ajal aasta jooksul ühtki raamatut müüa üle 20 000 eksemplari.

Raamatumüügitabelite tipud koosnevadki viimasel ajal tervise-, eneseabi- ja esoteerikateostest, selles suhtes on Bürklandi sihik paigas. Sama iseloomustab Euroopa raamatuturgu. Bürkland sai isegi plagiaadikahtlustuse: olevat oma raamatu koostanud samasuguse saksa väljaande järgi, allikale viitamata. Hiljem klaariti see asi ära. Mao Zedongi parafraseerides: pole tähtis kassi päritolu, peaasi, et ta hiiri püüab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles