PÄEVAINTERVJUU Eesti välispoliitilised väljakutsed üha kasvavad (2)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus algab täna kell 10 olulise tähtsusega riikliku küsimusena välispoliitika arutelu. Välisminister Sven Mikser ja väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson juhatasid videointervjuus Postimehele tänase päeva sisse. Vaata videot!

Mihkelsoni sõnul on Eesti välispoliitika keskteljeks sarnaseid väärtusi ning vabadusi hindavate riikide võimalikult tihe koostöö ning ohte heidutav liitlassuhe. Tema sõnul on nii Euroopa Liit kui NATO olnud mitte üksnes Eestile, vaid kogu läänemaailmale turvalise ja areneva elukeskkonna tagajateks.

Mihkelson räägib oma kõnes sotsiaalmeedia mõjust massiteadvusesse sekkumisel ja poliitika kujundamisel. Samuti räägib ta väliskomisjoni töö prioriteetidest ja Euroopa Liidu eesistumise korraldamisest.

Välisminister Mikser räägib oma kõnes välispoliitika väärtustest ning heidab geopoliitilise pilgu käesolevatele ja eesootavatele ülesannetele ning Eesti välispoliitika olulisematele eesmärkidele. Ta räägib Euroopa naabruses toimuvast – Venemaa-Ukraina konfliktist, sanktsioonidest ning lõunanaabruse konfliktidest.

Minister käsitleb Euroopa ja Põhja-Ameerika liitlassuhteid ja koostööd ning nende olulisust rahvusvahelises julgeolekus. Samuti keskendub ta Euroopa Liidu ees seisvatele ülesannetele, sh Brexiti läbirääkimistele ja ELi tulevikule ning Eesti Euroopa Liidu peatsele eesistumisele.

Riigikogus toimuvad arutelu saab jälgida otseülekandes Postimehe vahendusel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles