Edasi 1984. aastal: tartlased leinavad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

Traktorite diagnostikaseadmete tsehhi teises vahetuses katkes eile hetkeks töö: koguneti leinamiitingule. Ametiühingukomitee esimees Olavi Laaneleht teatas kurbusega: Nõukogude riiki ja Kommunistlikku Parteid on tabanud raske kaotus. Tsehhijuhataja Kalju Kilk kõneles Juri Andropovi kui partei- ja riigijuhi teenetest ühiskonnas. Tõusti leinaseisakuks.

Õmblusvabriku Sangar kõigis tsehhides katkestati eile töö leinaseisakuks ja leinamiitinguks. Sõna võtnud vabriku direktor Avo Laev ja parteibüroo sekretäri asetäitja Sulev Kullamaa meenutasid NLKP KK peasekretäri, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe Juri Andropovi mitmekülgset tegevust Nõukogudemaa majandusliku võimsuse tõstmisel ja ideoloogiatöö tugevdamisel, tema hindamatuid teeneid rahuvõitluses.

«Meie riiki ja rahvast on tabanud raske, valus kaotus,» ütles Sulev Kullamaa.

Tehase valutsehhi jäid just tööpäeva lõpetanud töölised, sinna tulid ka tehase juhtkond ja insenertehnilised töötajad. Peasekretär Rein Steinberg tegi teatavaks kurva sõnumi, meenutas NLKP KK peasekretäri, NSV Liidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimehe Juri Andropovi elutööd, tema viljakat tegevust partei-ja riigijuhina. Juri Andropovit mälestati leinaseisakuga.

Soojusvõrguettevõttes kõneles direktor Tõnis Elken. Ta ütles: «Mälestus Juri Andropovist jääb püsima. Ta tegi palju meie rahva heaoluks.»

11.2.1984

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles