Postimees 1999. aastal: Aafrika laevajänesed ootavad Tallinna reidil

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Vahemerel
Põgenikud Vahemerel Foto: SCANPIX

Eile varahommikul Muuga sadama reidile saabunud kaubalaeval Agat on lisaks kakaoubadele lastiks ka viis tumedanahalist laevajänest.

Piirivalveameti pressiesindaja Ingrid Maasiku sõnul avastas Küprose lipu all seilava kaubalaeva Agat poolakatest meeskond jänesed oma laevast teel Aafrikast Elevandiluurannikult Tallinna.

«Laevast leitud viis aafriklast tulid salaja laeva Elevandiluuranniku sadamas Abidjanis,» ütles Maasik. Laevast leitud reisijatel puuduvad dokumendid ning nende isikut on võimalik kindlaks teha vaid nende ütluste järgi.

Maasiku sõnul ei saa jänesed laevalt Muugal maha, sest rahvusvaheliste lepete järgi peavad piletita reisijad kohale toimetanud laeva omanik ja lipuriik toimetama nad sinna tagasi kust jänesed laevale tulid. Tihti kulub selleks mitu kuud.

«Laeva kapten peab tagama nende turvalisuse ja heaolu,» lisas Maasik. Samas peab kapten teavitama ette salakaubast kõiki sadamaid, kuhu laev siseneb. Alates Tallinna reidile jõudmisest hoiab Agatil silma peal piirivalvelaev Pikker.

Agati pardal on last kakaoube, mis lossitakse maha Muuga sadamas. Muuga sadama kapten Rein Raudsalu ütles, et laeva tühjaks lossimine võtab aega umbes nädala.

06.02.1999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles