Tõnis Mölder: sisekaitseakadeemia kolimine nõrgendab julgeolekut (2)

Tõnis Mölder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÕNIS MÖLDER
TÕNIS MÖLDER Foto: Valimised

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder kirjutab, et sisekaitseakadeemia Piritalt Narva kolimine ei aita lahendada Ida-Virumaa probleeme, vaid nõrgendab Eesti sisejulgeolekut.

Ida-Virumaa tulevikku ja hetkeolukorda analüüsides on peamised probleemid ülejäänud Eestiga võrreldes kõrge töötuse määr ning kõrgeim suhtelises vaesuses elavate inimeste osakaal. Pole saladus, et endiselt on murekoht Ida-Virumaa ja sealsete inimeste integreeritus meie ühiskonda. Seetõttu on arusaadav, et peaaegu iga valitsus on otsinud võimalust maakonda abistada, tehes analüüse ja koostades selleks programme.

Uue valitsuse tegevusprogrammis on eraldi välja toodud kaks punkti. Esiteks Narva eesti keele maja loomine, mille eesmärk on õpetada sealse piirkonna elanikele tasuta eesti keelt. Teine, palju märgilisem projekt, on praegu Tallinnas Pirital asuva sisekaitseakadeemia (SKA) idapiirile viimine.

SKA Narva viimine on oluliselt erinev plaan, võrreldes eelmise valitsusega. Kui 2016. aastal kinnitati Euroopa Liidu vahenditest hariduse edendamiseks mõeldud investeerimiskava, oli seal 13,5 miljonit sisekaitseakadeemia kompleksi arendamiseks Pirital. Alles eelmise aasta aprillis näidati pidulikult arhitektuurivõistluse võidutööd ja räägiti juurde peagi teoks saavaid suuri plaane. Võis rõõmustada, et kolimisplaanidele on kriips lõplikult peale tõmmatud. Muutuvad valitsused, muutuvad otsused. Nüüd räägitakse taas, kui hea mõte on kolimine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles