Näitlejanna tülikõne

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meryl Streep.
Meryl Streep. Foto: NBC/XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Diskussioon, mis algas näitlejanna Meryl Streepi kõnest Kuldgloobuse galal, kus ta kritiseeris Donald Trumpi, ning viimase Twitteri-vastusest sellele, kestab USA meedias veel nädalapäevad hiljem endise hooga.

Neile, kellele Trump ei meeldi, meeldis see kõne. Puudega inimese mõnitamine (see oli mõnitamine, väitku Trump mida tahes, klipp on internetis olemas), olgu ta või ajakirjanik, paneb küsima, kui hullusti korrast ära peab olema mõnitaja enda sisemus. Trumpi reaktsioon Streepi kõnele vaid kinnitas kõhklusi mehe sobivusest presidendiks – nii tundlik ei saa üks riigipea oma isiku suhtes lihtsalt olla.

Neid, kellele Trump meeldib, ei kõiguta see kõne aga kuigivõrd – ta on lihtsalt otsekohene mees. Streepi kaitsma tormanud staarid tekitasid hoopis vastikust: miljoneid dollareid honorare saavad kehkadiveid on järsku moraalsed kompassid. Tehku parem mõnda päris-tööd!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles