Postimees 1996. aastal: miinimumpalk on veebruarist 845 krooni kuus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid
Sendid Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eile kirjutasid vabariigi valitsuse, tööandjate keskliitude ja ametiühingute keskliitude esindajad alla palga alammäära muutmise ja osalusdemokraatia arendamise kokkulepetele. Palga alammäär on 1997. aasta 1. veebruarist 845 krooni vaatamata sellele, et TALO sellega ei nõustu.

Teenistujate Ametiliitude Organisatsiooni (TALO) esimees Toivo Roosimaa väitis ETAle, et Eesti Ametiühingute Keskliidu esimehel Raivo Paavol polnud õigust TALO nimel kokkuleppele alla kirjutada.

TALO ei kuulu Eesti Ametiühingute Keskliitu, vaid on eraldi keskliit. TALO juhatus otsustas 18. detsembril, et ei volita Raivo Paavot ametiühingute keskliitude nimel kirjutama alla kolmepoolsete läbirääkimiste protokollile. Roosimaa sõnul jääb TALO endiselt 1200-kroonise alampalga nõudmise juurde.

Raivo Paavo ütles, et ta kirjutas alla mitte Eesti Ametiühingute Keskliidu nimel, vaid ametiühingute keskliitude nimel ning et TALOga saavutati kaks nädalat tagasi kompromiss.

Ametiühingud pole nõus 845-kroonise alampalgaga, aga läbirääkimised jätkuvad. Eestis on praegu alampalk 680 krooni. Kolmepoolsete läbirääkimiste alguses tegid ametiühingud ettepaneku tõsta alampalk 1200 kroonini kuus.

21.12.1996
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles