Postimees 1997. aastal: jõuluvana lõpetas riigikogu tööaasta

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana käis Riigikogus kingitusi laiali jaotamas.
Jõuluvana käis Riigikogus kingitusi laiali jaotamas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile pärast riigikogu kuuenda istungjärgu viimast istungit külastas parlamenti jõuluvana, kes esines riigikogu liikmetele kõnega ning jagas luuletuse vastu kingitusi.

Jõuluvana teatas alustuseks riigikogule, et tahab jõuda veel Kadaka turule, kus keskkonnaministeerium pidi kibekiiresti möödundaastast lund müüma, sest järgmisel aastal kuulub see tulu juba riigile.

«Tahan endale majapidamisse osta või palgata ühest teatud ministeeriumist kinnisvarana arvel oleva nõuniku, sest põdrad mul on, aga eeslit veel ei ole,» lisas jõuluvana.

Samas tõdes jõuluvana, et ega riigikogu liikmelgi kerge olla pole. «Täna on ju neljapäev, millest ei järeldu, et homme on reede, vaid hoopis, et eile oli kolmapäev. Ja kolmapäeva õhtupoolikuti olete te enamasti kuuldavasti... nojaa»

Jõuluvana näitas saadikutele ka vitsakimpu. «Pööraselt paradoksaalne on see, et valijail pole mingit võimu teie üle sellest hetkest, kui te valituks osutusite. Nii te siin olete, osa teeb tööd ja kõvasti, osa sõidab ringi vägagi asja eest, osal oleks kasulikum, kui ei sõidaks. Kui paljud teist on vahepeal valijatele näkku vaadanud, neid kuulanud, nendega rääkinud?» küsis jõuluvana.

Siiski avaldas jõuluvana riigikogule kiitust ka hästi tehtu eest.

19.12.1997

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles