Postimees 1938. aastal: Keres – üksi 37 vastu!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Keres
Paul Keres Foto: Wikipedia

Keresel 28 võitu, 6 viiki ja 3 kaotust. Õnnestunud simultaan Tallinnas. Eile õhtul kell 15 toimus kohvik Kultases Paul Kerese simultaan 37 mängija vastu. Publiku seas valitses suur huvi mängu vastu, mida tõendas rohkearvuline pealtvaatajaskond.

Keres, olles saabunud alles hommikul Pärnust, oli reisist veel natuke väsinud, kuid vaatamata sellele ta mängis kiiresti. Esimestele käikudele, nagu ikka, kulus väga vähe aega. Varsti selgusid laudadel ka seisud, mis suurmeistrile ei tekitanud mingit raskust. Esimese võidu saab Keres 1 tunni 44 minuti järele, misjärel vastaste kaotused sünnivad juba kiiremas tempos ning 2 t. 15 min. mängu järele on seis 8:0.

Vahepeal on arvestatud välja, et iga käigu peale kulub suurmeistril ainult 6 sekundit. Peagi selguvad viigimängijad ja võitjad. Lõpptulemus, mis selgus kella 1/2 11-neks, oli 28 võitu, 6 viiki ja 3 kaotust. Võitjateks osutusid Viires, Kiis ja Rüütel, kuna viigimängijad olid Topper, Talts, Renter, Pohlak, Villa ja Jerlet. Kaotanute seas oli tuntumatest mängijatest Akadeemilise Maleklubi esimees Ilmar Roots. See Kerese saavutus on küllalt heaklassiline, kuna võiduprotsent on üle 80. 17.12.1938

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles