PÄEVAINTERVJUU Silver Meikar: Michali luukered ei vii Reformierakonda edasi

Marian Võsumets
, Saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna rahastamisskandaali algatanud Silver Meikar (SDE) sõnas täna Postimehe stuudios, et Reformierakonnal on Kristen Michali esimeheks valimisel oht takerduda tema luukeredesse.

«Hanno Pevkuri ettepanekud on paradigmaatiline muutus Reformierakonna sees. Lõpuks on üks tipp-poliitik, endine siseminister, kes ütleb otse välja, et Reformierakond on teinud vigu, Reformierakond ei ole asendamatu, et neil on olnud minevikus kahtlasi tehinguid, seab kahtluse alla Reformierakonna sisevalimised,» loetles Meikar.

«See on märk, et see erakond võib muutuda,» lisas ta.

Meikar avaldas lootust, et reformierakondlased võiksid praegu meediat jälgides mõista, et on oht Kristen Michali «luukerede kapist välja tulekuks».

«See tähendab, et erakond ei saa keskenduda opositsioonis tugev olemisele, vaid peab kogu ressursi ja jõu suunama esimehe kaitsmisele,» arvas Meikar, «Repinski astus lahtiste otsade tõttu tagasi. Ka Michalil on lahtisi otsi ja vastamata küsimusi.»

Kõnekad seljatagused

«Ei ole liialdatud, kui ma ütlen, et Reformierakond valib uue ja vana vahel,» kirjeldas Meikar juhikandidaate. «Hanno soovib tuua muutusi, Kristen toetub tugevalt sellele ladvikule, kes teda siiani on toetanud – Kalev Lillo ja teised inimesed piirkondades. Ta soovib nendega jätkata nii, nagu seni on tehtud ja asju aetud.

Michali taga on Kalev Lillo ja terve rida inimesi, keda me oleme nimetanud Reformierakonna tagatoaks. Pevkuri taga on Kallased, Rein Lang. Inimestel, kes on Pevkuri selja taga – julgen öelda –, neil on ideid ja kogemusi. Need on inimesed, kes võiksid mõelda kastist välja ja pakkuda ideid.»

Silvergate’i võit

Meikar usub, et 2012. aasta skandaali järel tunnetavad poliitikud, et rahvas ootab neilt palju rohkem. «Ei julgeta teha enam asju, mida kunagi peeti väga loomulikuks. Arvati, et valija annab andeks, aga ei anna.

Kui mõne erakonna esimeest saab manipuleerida sellega, et valgust kartvad tehingud võivad avalikuks tulla, on see oht demokraatiale. See pole sel juhul erakonna probleem, see on kogu Eesti probleem,» sõnas Meikar.

Vaata saatest, kuidas põhjendas Meikar, miks pole maksulae kehtestamine valimiskampaaniale ja enesereklaamile samas nii lihtne, kui tundub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles