Postimees 1991. aastal: ETV peadirektor on mures peaministri surve pärast (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Mart Siimann.
Edgar Savisaar ja Mart Siimann. Foto: Andres Haabu

Eesti Komitee eilsel istungil esines Eesti Televisiooni peadirektor Mart Siimann, kes avaldas rahutust seoses peaminister Edgar Savisaare püüdega allutada televisioon ja raadio taas valitsuse kontrolli alla. See avaldub Mart Siimanni sõnul muuhulgas peaministri soovis määrata ise oma televisioonis antaval pressikonverentsil osalevate ajakirjanike koosseis ja pressikonverentsi juhataja. Just seetõttu pidi ära jääma eile õhtule kavandatud peaministri telepressikonverents.

Nagu teatas Mart Siimann, leiab kohtumine ajakirjanikega aset Toompeal ning teleülekannet sellest ei toimu.

Eesti Komitee istungil käsitleti põhjalikumalt Eesti-Vene piiriga seotud küsimusi. Ettekande teinus Aare Hõrn rõhutas, et piiri määratlemisel on otsustava tähtsusega see, kas Eesti iseseisvumist käsitletakse riigi tekkimise või riigi taastamisena. Hõrn teatas, et viimasel ajal tegelevad Petseri võimud piirkonna forsseeritud koloniseerimisega ning avaldas muret setude etnilise grupi säilimise üle.

Ettekandega Vadja- ja Ingerimaa ajaloost esines folklorist Ingrid Rüütel, kes avaldas arvamust, et Eesti ja Venemaa kokkuleppel oleks selles piirkonnas mõeldav luua lepinguline ala, kus mõlemad võtaksid endale kohustuse tagada põliste etniliste gruppide säilimine.

Tunne Kelam ja Vello Leito tutvustasid Eesti Komitee poolt pakutava majandusreformi põhikontseptsiooni. Programmi tuum seisneb Baltikumis vaba ettevõtluse piirkonna loomises.

13.12.1991

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles