Ei ühtegi sõna päritolust

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Van der Bellen
Alexander Van der Bellen Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / Scanpix

Austrias kulus uue riigipea valimiseks ebatavaliselt palju aega, sest teele ilmusid kõige uskumatumad takistused, nagu näiteks mittekleepiv liim. Samuti pälvis selle suuresti sümboolse võimuga ametiposti täitmine Brexiti ja Donald Trumpi tõttu erakordselt suurt tähelepanu.

Roheliste toetatud sõltumatu kandidaadi Alexander Van der Belleni (72) võit tuli suurele osale Euroopa poliitikutest kergendusena, sest tasakaalukalt ja džentelmenlike maneeridega mehelt on vaevalt oodata mingeid ootamatuid seisukohavõtte. Majandusprofessorist Van der Bellen on ise öelnud, et on selleks liiga kaua ülikoolis töötanud, et oleks võimeline lahmivalt praalima, ja võib arvata, et tema teod ei lähe lahku ta sõnadest.

Temataoline rahulik jõud tuleb Austriale pigem kasuks, sest kuigi parempopulistliku Vabaduspartei (FPÖ) kandidaat Norbert Hofer jäi nüüdsetel presidendivalimistel lõpuks alla, on FPÖ küsitluste järgi riigi populaarseim erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles