Madis Millingu repliik: Oudekki, kas Sa tead mis on ühist Himmleril, Berial ja Che Guevaral? (30)

Madis Milling
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Milling
Madis Milling Foto: SANDER ILVEST/

Riigikogu liige Madis Milling (Reformierakond) kirjutab, et ei mõista, miks kiitis parlamendiliige Oudekki Loone (Keskerakond) ajalehes Pealinn ilmunud artiklis Fidel Castro režiimi, mis tappis kümneid tuhandeid inimesi.

Hea kolleeg Oudekki. Me oleme Sinuga filosofeerinud Eesti riigikaitse üle, me oleme Sinuga vaielnud, kui meenutad meie julgeolekuraportit ja me pole alati olnud ühel nõul. Aga see on ka loomulik, sest me esindame erineva maailmavaatega parteisid ja elame demokraatlikus riigis, kus eriarvamus ei ole karistatav. Ometigi oleme me riigikaitsekomisjonis alati jõudnud konsensusele ja mul on selle üle siiralt hea meel.

Seda kummastavam oli Sinu artikkel… Sa kiidad režiimi, mis on piinanud ja tapnud hinnanguliselt umbes 30 000 - 40 000 inimest. Sa kiidad inimest, kes läheb samasse kategooriasse Hitleri, Stalini või Pol Poth'iga…

Ma ei ole Kuubal käinud, aga olen matkanud Namiibias ja istunud lõkke ääres meestega, kes rääkisid mulle sõjast, mida mehitas Fidel Castro, kasutades ära Angola sõdureid.

Kas Sa tead, mis on ühist Heinrich Himmleril, Lavrenti Berial ja Che Guevaral? Nad kõik olid võrratult head koonduslaagrite administraatorid.

Eestis on tehtud palju kurje sõnu parempoolse radikalismi pihta. Tuleb välja , et meil on siin ka vasakpoolne radikalism…

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles