Tarmo Pikner: Ratasele käib Savisaare sigadustest läbi imbunud partei ohjamine ilmselgelt üle jõu (21)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Peale Keskerakonna peakontori Toompeal, mis läheb võlgade katteks (sund)müüki, tuleks müüki panna kogu erakond. Vähemalt Spisok Savisaara peaks kogu täiega Putini venelastele maha müüdama, et Eesti riik saaks eesti asjaajamisega edasi minna, kirjutab arvamusportaali kolumnist Tarmo Pikner.

Keskerakonna peakontor müüki koos Savisaarega

Et Keskerakonna Toompea peakontor haamri alla läheb, oli juba hea tükk aega teada. Kinnisvaraärimehed ja Savisaare sõpradest ehitusfirmad sätivad end oksjonijärjekorda ja peaksid tänama Keskerakonna eluaegset koostööpartnerit Paavo Pettaid, kes otsustas partei võlakirjad käiku lasta. Et Savisaare äri- ja poliitmaailma räpastest tegudest ise puhta poisina välja tulla, otsustas Pettai halvima vältimiseks vilepuhujaks hakata ja prokuratuur peaks omakorda teda tänama.

Keskerakonna värske peasekretär Jaak Aab, kes alustas kinnisvara hinna üleskruvimist ukselukkude vahetamisega, võiks mõistliku inimesena kogu krempli koos Savisaare endaga müüki panna. Spisok Savisaara ülesostjaks pretendeeriks kindla peale putinlastest koosnev Ühtne Venemaa, kellega külmutatud salaprotokolli saaks nüüd kenasti käiku lasta. Ja olekski sotside ja IRLi veskikivi kaelast kadunud ning Mihhail Lotman ja paljud teised südametunnistusega inimesed saaksid jällegi rahulikult magada.

Et asi kõigile selge oleks: Savisaare nimekiri on siinsamas lehes ilmunud. Sinna kuuluvad esialgu 29 tähtsat tegelast – poliitikud ja ärimehed –, kes kohtulikult karistatud või parajasti kahtlustuste all ning ütlusi andmas. Meie valimisvõitlusse see nimekiri nii ehk naa ei pääse, mistõttu idapartneritel oleks sellest kindlasti rohkem abi. Jääksid ära ka tüütud ja korduma kippuvad idarahaskandaalid, nagu läks põhja ka selle teine vaatus. Pealegi, nagu on lugeda antud – Savisaare arvates sobisime NSV Liitu imehästi ning koos Putini ja oma kambaga saaks ta seda rida edasi ajada.

Siinkohal tekib kiuslik küsimus: miks püütakse valimiste jaoks raha välja meelitada vaeselt idamaalt, kus niigi rahaga kitsas käes – lääne pool peaks rahaga olema palju parem olukord? Savisaare Šveitsi pangakontod ja Panama riiulifirmad on seda tõestanud, samas on see raha läinud Savisaare enda ja tema naispere heaolu hüvanguks. Niisiis, tegelikult valdab Savisaar rahakanalite liikumist mõlemas ilmakaares.

Ratase naviseade on rikkis – puudub Hundisilma sihtkoht

No mitte ei jõua vastne partei esimees, peaminister Jüri Ratas oma vanema kolleegini, kes peab Hundisilmal peenikest naeru – sipleb Ratas mis sipleb, ei tea, kas pääseb koorepütist välja. Siin terendub jällegi Guinnessi raamatu hõngu, kui kaks järjestikust parteiesimeest ei ole kes teab mis ajast teineteist üles leidnud, rääkimata omavahelistest vestlustest.

Meie võimuorganid leidsid kohe tee Hundisilmale, kui oli vaja tõendusmaterjali kätte saada. Nüüd võivad prokurörid kenasti kirvega Hundisilma kurge taga ajada, nagu Savisaar ise naljakat olukorda kirjeldas.

Ratasel on suur mure: Savisaar on tema jaoks nagu tabamatu ime, mitte ei leia oma poliitilist õpetajat üles. Kõigest hingest tahaks anda Savisaarele üle partei auesimehe ametiketi ja küsida, kui mitmesaja tuhande eest tal ikka neid kohtukulusid oleks vaja katta. Ratas on ju sõna-sõnalt öelnud: «Edgar Savisaar on kindlasti auväärne liige Keskerakonnas ja kui see temale sobib, siis erakond on nõus toetama oma võimaluste piires teda ka majanduslikult.»

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles