PÄEVAINTERVJUU Pevkur tahab otsused tagatoast välja tuua, Michal vähem poliitkorrektsust (3)

Marian Võsumets
, Saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe otsestuudios kohtusid Reformierakonna uueks juhiks pürgivad Kristen Michal ja Hanno Pevkur. Michal peab enda tugevuseks jõulisust, Pevkur näeb vajadust otsustamine tagatoast välja tuua.

«See on reaalne kampaania, Hanno teeb oma kampaaniat, mina teen oma. Tulime küll ühe autoga, ja läheme, aga see ei tähenda, et me kampaaniat koos teeme,» kummutas Michal kahtlused, et Reformierakonna uus juht oleks juba teada.

«Me oleme erinevad. Erakonna liikmetel ja aktiivil on ootus, et erakond käituks tugevamalt ja jõulisemalt. Stiilid ongi erinevad, mina olen otsekohesem ja lineaarsem – alati sellega sõpru ei saa, kui välja ütled, et keegi päris pada ajab,» sõnas Michal.

«Erakonnal on valik, kumba nad tahavad – kas jõulisemat ja tugevamat või pehmemat ja sõbralikumat. Ma ei tee kuidagi pehmemat ja sõbralikumat maha, olukorrad lihtsalt on erinevad,» lisas ta.

«Küllap me saame erinevat tagasisidet,» arvas seepeale Pevkur, «ma ei hakkaks debateerima, mis on jõuline – see on subjektiivne mõiste. Erakonna liikmetel on rohkem soovi juhtimises kaasa rääkida ja mulle on öeldud, et otsuste selgitamisest on tihti jäänud vajaka.»

«Väga paljud otsused on langetatud nii, et avalikkus ja erakonna liikmed pole nendest aru saanud. Need on kitsa ringi otsused,» lisas Pevkur erakonna siseelu kommenteerides.

«Samas, kes ütles, et ma pole lineaarne? Kui on vaja otse öelda, siis ma ütlen,» kummutas Pevkur ka «pehmema poole» kuvandi.

Poliitkorrektsusest priiks

«Paljud peenetundelised inimesed ei peaks saama haavatud, kui ma seda ütlen. Ma teen vahel lolle nalju, nagu me kõik. Mõni teeb vähem, mina teen tihemini lolle nalju. Ma tean, et poliitikas see väga hea ei ole. Inimesed vahel solvuvad. Ma kompenseerin seda kui puudust. Samas mõne jaoks ei ole see puudus. Ennast ei muuda, aga püüan olla parem, viisakam ja siledam,» rääkis Michal

Silvergate’i varju ei karda

«Minu järgmine kandideerimine on Tallinna linnapeaks. Kavatsen seda hästi tõsiselt võtta,» teatas Michal.

«Kui see küsimus tekib, siis kindlasti vastan. Oleme mõlemad Hanno Pevkuriga vastanud politseis samadele küsimustele, ja neile vastati ammendavalt. Oleme mõlemad pärast seda teinud vastutavat tööd ja ühtegi sellist küsimust pole olnud,» vastas Michal küsimusele Silvergate’i skandaali võimaliku üleskerkimise kohta.

«Minu käes on olnud suur osa Eesti riigi varast. Ei ole olnud seda küsimust. Kui see uuesti tekib, me kindlasti vastame,» lisas ta.

Erinevad tugevused

Michali tugevustena tõi Pevkur välja organiseerimisvõime, kokkulepete saavutamise ja taustatöö tegemise. «Minu eeliseks on see, et oskan läbi rääkida ja jõuan alati tulemuseni. Meil on olnud erinevad teed – ma olen rohkem kaasanud inimesi.»

Michal lisas enda tugevuste nimekirja veel juhtimiskogemuse, kampaaniate tegemise, noortekogu ülesehitamise ja ministritöö «eriti plahvatusohtlikel aladel».

Reformierakond valib uue esimehe tuleva aasta 7. jaanuaril.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles