Norman Aas: ühiskonda viib edasi moraalieetika

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigiprokurör Norman Aas ütles ETV vahendusel presidendi vastuvõtul, et olulisem kui seadused on moraalieetika, mis ühiskonda edasi viib.

«Ma usun ja ka oma töö seisukohalt lähtudes ütlen, et me liigume ausama riigi poole. Eesti puhul on oluline see, et me oleme jõudnud välja sellisest ühiskonnast, mis oli mõõdetav must-valgelt seadustega,» ütles Aas.

«Tänapäeval arutleme avalikult selle üle, et kõike ei pea seadus reguleerima. Olulisem on moraalieetika, mis ühiskonda edasi viib,» ütles Aas.

Presidendi kõne osas oli Aasa jaoks meeldejääv see osa, millest ta ei rääkinud. «Kõne peale ette mõeldes, meeldinuks mulle rääkimine eurost, aga sellel ta ei peatunud ja see oli väga õige,» arvas Aas.

«See viitas sellele, et riiklikud süsteemid ja institutsioonid on valmis ja me peaksime pürgima sinna, mis teeb meie elu täisväärtuslikuks. See oli ka sõnum, mis jäi kõnest kõlama,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles