Ossinovski, kas mõtlesite hästi? (4)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Helin Vaher, Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas, Margus Tsahkna, Urmas Reinsalu.
Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Helin Vaher, Jevgeni Ossinovski, Jüri Ratas, Margus Tsahkna, Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski hakkab tõsiselt alkoholi tarbimisega võitlema. Alkoholi reklaami ja müügivõimaluste jõuline piiramine, tanklates müügi keelustamine ja veel palju muud.

Kindlasti pole alkoholi kättesaadavuse ja reklaamimise piiramine iseenesest halb. Tundub aga kahtlasena, et praegune lausrünnakule asumine on hästi läbi mõeldud. Pigem võivad plaanitavad sammud anda uut hoogu salakaubandusele.

Kui lahja alkoholi aktsiisi tõusu neelab enamik tarbijatest suure tõenäosusega alla, siis näiteks tanklates alkoholi müügi keelustamine tekitab maal kohe uue n-ö ettevõtlusliigi. Piirkonnas, kus tankla täidab nii bensiinijaama kui ka külapoe rolli, tõstavad kohe pead kohalikud nupumehed, kelle käest saab alkoholi osta. Makse sellelt tegevuselt loomulikult keegi ei maksa ja ka naps ise on suure tõenäosusega toodud Lätist. Kristi Malmberg

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles