Siberi Kuningas (1)

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Kuningas aktsioonis.
Neeme Kuningas aktsioonis. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Kalev/Cramo sel pühapäeval kaugel Krasnojarskis sealse Jenissei meekonnaga korvpalli mängib, võiks vähemalt teoreetiliselt neile tribüünil kaasa elada ka üks tuntud eestlane – Neeme Kuningas, kes nimetati sel nädalal Krasnojarski riikliku ooperi- ja balletiteatri pealavastajaks.

Kuigi miljonilinn, on teater ikkagi provintsiteater, on kohalikud kriitikud öelnud. Seega peaks Kuningat, kellele Estonia teatris pole enam rakendust leitud, Siberis ees ootama lai tööpõld. Sealses pressis on ta juba kuulutanudki, et näeb Krasnojarski teatris potentsiaali tõusta aja jooksul Venemaa kõige progressiivsemate muusikateatrite seltskonda.

Lisaks kõneleb Kuninga ametissenimetamine ka sellest, et Eesti ja Venemaa pingelistest poliitilistest suhetest hoolimata leiab vähemalt kultuuri valdkonnas aset vilgas tegevus ja sealsetele lavadele on oodatud ka meie teatrikunsti esindajad, alates Elmo Nüganenist ja lõpetades tantsuteatriga Fine 5.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles