Gert Jostov: kõigepealt tuleb teha teed, et raha Eestisse pääseks (5)

Gert Jostov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jostov
Gert Jostov Foto: Erakogu

Eesti ja Eesti ettevõtlus on halastamatus konkurentsivõitluses, kuid kaugema eesmärgi saavutamiseks tegevuskava puudub või on ebapiisav, kirjutab Technopolis Ülemiste ASi juht Gert Jostov.

Postimehe 100 suurima ettevõtte edetabeli pealkiri «Eesti 100 suurima ettevõtte edetabel peegeldab majanduse seisakut» ei meeldinud paljudele Eesti ettevõtjatele kohe üldse. Ettevõtjaid ei erutanud mitte pealkirja toon, vaid fakt, mida nad oma nahal tunnevad: et Eesti äri ja elu ongi pigem seisakus kui kirglikus kasvus.

Äratundmine, et faktid ja sisetunne kokku langevad, ei ole alati meeldiv. Mõned ärid õitsevad nagu roos miinuskraadides pakasega. Enamik on aga hangunud ja tardunud. Kasuminäljas ettevõtjad, kelle valdkond on pigem stagnatsioonis, sellega ei rahuldu. Need, kes rahulduvad, ei ole ettevõtjad. Päris sport ettevõtlus just ei ole, aga paralleelid on siiski selged: medalinäljata kulda ei tule, kasuminäljata kasumit samuti mitte.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles