Appi tõttab Erkki Raasuke

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vähe on Eestis selliseid kultusjuhte, kelle lahkumine langetab ettevõtte aktsiat börsil ja paneb investorid muretsema. Erkki Raasukese lahkumine LHV Grupi juhi kohalt tegi seda. Raasukese töökohavahetus oli kohaliku pangandusturu jaoks nii põnev samm, et sellele olid valmis hinnangu andma isegi teiste pankade juhid, kes muidu konkurentide tegevust ei kommenteeri. 

Vaevalt et Raasukese pangavahetuse taga on raha. Pigem on tema senine tegevus näidanud, et tal on vaja mastaapi ja võimalusi midagi suurt ära teha. Meenutame, et pärast lahkumist Swedbanki Grupi finantsjuhi kohalt 2011. aastal töötas ta mõnda aega majandusministri nõunikuna vaid mõnesaja euro eest kuus.

Sellest ajast jäi Raasukesele külge jõulise reformija maine, mida kasutas ära ka eelmine peaminister Taavi Rõivas majanduse käima tõmbamise kava valmistamiseks. Kui on vaja midagi ära teha, reformida, kaardile tuua, siis kutsutakse Raasuke. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles