Matti Maasikas: Euroopa Liit globaliseerumise taandumise ajal (45)

Matti Maasikas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Maasikas
Matti Maasikas Foto: Peeter Langovits

Meie silme all leiavad maailmas aset tektoonilised muutused, mis teevad ümber  Euroopa ja terve maailma näo. Mis siis ikkagi meie ümber toimub, kirjutab diplomaat Matti Maasikas.

Euroopa Liidu olukord pole alates 2010. aastast suurem asi olnud. Eurokriis koos 2015. aastal järgnenud rändekriisiga kõigutas Euroopa integratsiooni alustalasid päris korralikult. Pärast 23. juuni nn Brexiti-hääletust Ühendkuningriigis hakati esitama lausa eksistentsiaalseid küsimusi ELi püsimise kohta. Kui ühe suure liikmesriigi kodanikud on otsustanud liidust sootuks lahkuda, ei saa teha nägu, nagu poleks lahti õieti suurt midagi. Erakonnajuhid nagu Geert Wilders Hollandis ja Marine Le Pen Prantsusmaal lubasid valimisvõidu korral (ühes riigis on 2017. aastal parlamendi-, teises presidendivalimised) samuti lahkulöömisreferendumit.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles