Mihhail Lotman: õõnestaja, Vabaerakond ja Ain Seppik – nädala tegijad

Mihhail Lotman
, semiootik, IRLi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lotman
Mihhail Lotman Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Viimaste päevade Eestimaa uudised ei ole mulle olnud kuigi rõõmustavad. Aga nalja saab ikkagi, kirjutab semiootik Mihhail Lotman (IRL) oma blogis. 

Viimasel ajal saab Eestimaal alati nalja oleneb muidugi kohast igal pool küll ei saa
Juhan Viiding

1. Olen kuulnud, et Facebookis (endal mul kontot pole, nii et kontrollida ei saa) levib jutt, et üks IRLi liige, kes on äge Jedinaja Rossijaga (Venemaa võimupartei Ühtne Venemaa - toim.) sõlmitud lepingu vastane, pooldab koalitsiooni Keskerakonnaga: koalitsiooni sees olevat hõlpsam selle lepingu vastu võidelda. ​

Vot see on kõva mees – astub NLKPsse, et seda seestpoolt õõnestada!

2. Ain Seppik soovitab Jüri Ratasel koostööprotokoll Jedinaja Rossijaga tühistada ja noomib (õigustatult) IRLi, kes «sisuliselt» sellega nüüd ühineb. Samas oli see protokoll omal ajal õige ja hea. Edasine väärib täpset tsiteerimist

«Seppik on tänini veendunud, et leping täitis toona eesmärki. «See õnnestus, see oli väga praktiline otsus ja aasta pärast saime valitsusse, kus tegime koos Reformierakonnaga kaks aastat väga head tööd, leian ma,» ütles Seppik Postimehele. «Poliitilises mõttes oli see lepe õigesti ja hästi tehtud.»»

Paneb mõtlema.​

3. Kuid parima nalja eest hoolitses Vabaerakond. Trügisid nad valitsuskoalitsiooni nii ustest kui akendest, aga kui sellesse siiski ei pääsenud, teatasid, et tegu on kartellikoalitsiooniga. 

PS. Killud lendavad nagu Vändra rahvamajast. Obadusemees, vabandust, värske maaeluministri kandidaat Martin Repinski ei tea, kes oleks parem minister: kas tema või Siret Kotka. Mina ka ei tea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles