Tiit Riismaa: Rail Baltic kui telefonipost riigi püksis (6)

Tiit Riismaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riismaa
Tiit Riismaa Foto: Erakogu

Läbi Pärnu kulgeva Rail Balticu plaan kubiseb vastuoludest. See projekt tuleb peatada, enne kui on hilja. Praegu veel ei ole, kirjutab matemaatikadoktor Tiit Riismaa.

Vähemalt Euroopas on demokraatlikud riigid nii ära «optimeeritud», et saavad hakkama ainult standardolukordades. Kui olukord väljub aastakümneid kestnud ja äraõpitud igapäevastest situatsioonidest, ollakse raskustes.

Ka Eestisse on siginenud tavapäraseid, kuid siin prototüübi seisusesse tõstetud rajatisi, mis tehnoloogia taset arvestades peaksid töötama nagu kellavärk. Aga ei tööta. Vabadussõja võidusammas on tuttav igale inimesele. Isegi see lihtsakoeline sümbol on hakanud perutama ja ilmutama elusa organismi märke, keda või mida peab aeg-ajalt silikooni, betooni ja raudpoltidega söötma, jootma ja tohterdama. Vabadussõja kangelased väärinuksid paremat. Paarisaja meremehe mälestuseks püstitatud Russalka on püsinud rohkem kui sajandi ega vaja turgutamist.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles