Postimees 1995. aastal: prokurör nõuab Narva pätile surmanuhtlust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patarei vangla.
Patarei vangla. Foto: Peeter Langovits

Riiklik süüdistaja nõuab seitsme pätistunud noormehe üle käival protsessil Narvas ühele kohtualusele surmanuhtlust ja teistele pikaajalisi vanglakaristusi.

Noormehi süüdistatakse kolme inimese jõhkras tapmises, röövimises, vägistamises ja teistes kuritegudes, ütles Narva linnakohtu esimees Ivan Kulper.

Ühele süüalustest nõuab prokurör surmanuhtlust, teistele 12–15-aastast vanglakaristust.

Kohtuotsus tapjate ja vägistajate üle kuulutatakse välja järgmisel nädalal, lausus Kulper.

Möödunud aasta 5. mai öösel peksti ja kägistati surnuks Narva raudteepolitsei kordnik, kelle laip leiti mitu kuud hiljem Narva lähistelt. Kolm kohtu all olevat noormeest panid politseiniku autosse ning viisid ta linna taha, kus nad oma ohvri tapsid. Politseiniku riided põletati ning temalt äravõetud relv müüdi hiljem 150 dollari eest.

Mullu 15. septembril vägistati ja tapeti Narvas noor naine. Selles kuriteos kahtlustatakse kolme kahtlusalust, kellest ühte kahtlustatakse ka politseiniku tapmises. Mehi süüdistatakse naise vägistamises ja tema kuldehete ning raha röövimises.

Samad mehed peksid läinud aasta 26. septembril Narva lähistel karjääris teise grupi invaliidi, kes hiljem suri.

2.11.1995

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles