Vaata, emme! Kiilakas tädi!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Haas
Annika Haas Foto: Annika Haas

Nii hüüdis üks väike tüdruk keset kaubamaja kord oma emale  ja näitas näpuga fotograaf Annika Haasi peale. Annikal oli seekord eriti vähe juukseid peas.

Annika näitus «OMG! She is bald / Appi, kiilakas naine!» sündis tõdemusest, et vaikimisi eeldame, nagu peaks naisel olema juuksed peas, veel parem pikad. Ja kuidas reageerib üldsus, kui naine käib ringi särava poleeritud kolbaga või just masina alt tulnud 0,3 millimeetrise siiliga? Olgu selle põhjus siis esteetiline, meditsiiniline, vaimne või mis tahes.

Esimest korda ajas Annika oma pea paljaks 2007. aastal. Ilma mingi erilise põhjuseta, tekkis tahtmine ära proovida. «Mul ongi elu aeg sellised kehvad juuksed olnud, pikki ei saa kasvatada,» rääkis ta ise. «Kohtasin väga lahedat noormeest nimega Ats Parve, kes on ka fotokunstnik. Ta ajas oma pea kiilaks Lodjakoja lodjal keset Peipsi järve. No ja siis mina tahtsin ka, aga  žilett oli juba üsna nüri. Pool pead sai aetud ja käisin nii katkutuna ringi – nagu mingi kassihaigus - kuni ma ükskord Tallinna jõudsin ja sain korralikult paljaks ajada lasta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles