Erkki Bahovski: lämmatamine või käpikud? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.
Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teate küll neid jutte, et Euroopa Liit lämmatab kõiki oma käskude-keeldudega. Või siis on igal pool pukis käpikud, kes koogutavad Brüsseli suunas. Ei oskagi öelda, kumb versioon on populaarsem – kas lämmatamine või käpikud. Võib panna kokku: lämmatatud käpikud.

Millegipärast pole kumbki – või siis ka too kolmas, hübriidne – versioon jõudnud Valloonia parlamendini, kes 20. oktoobril hülgas Euroopa Liidu ja Kanada vabakaubanduslepingu. Midagi on valesti – Euroopa Liit pidi olema ju superriik, kes liikmesriikidel midagi ise otsustada ei lase. Valloonia pole isegi mitte liikmesriik, vaid ühe liikmesriigi osa kolme miljoni elanikuga.

Kui Euroopa Liit oleks superriik, nagu meile üritatakse mõnel pool kangesti väita, ei oleks saanud üldse juhtuda Brexitit. Ka seda, et hollandlased hääletasid maha Euroopa Liidu ja Ukraina assotsiatsioonilepingu.

Meeldib meile või mitte, aga Itaalia pani piduri Euroopa Liidu võimalikele sanktsioonidele Venemaale seoses viimase tegevusega Süürias. Itaalia enda plaanid Euroopa Liidu armeest aga pandi praeguseks kalevi alla, sest see idee ei meeldinud enamikule Euroopa Liidu kaitseministritele. Tundub ikka superriigina?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles