Maive Rute: imperialistid ausate tööinimeste kallal (3)

Maive Rute
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maive Rute.
Maive Rute. Foto: SCANPIX

Ajas ikka kõrvu kikitama küll, kui Belgia rahvusringhäälingust mõni nädal tagasi «töörahvast ahistavate rahvusvaheliste imperialistide» pihta tuld ja tõrva sülgama hakati.

Esimese hooga oleks võinud arvata, et ehk näitavad mõnd dokumentaafilmi Nõukogude Liidust, aga ei, tegu oli otseülekandega parlamendist. Ajendiks Ameerika Caterpillari firma Walloonia regioonis asuva tehase sulgemiskava, mis ähvardab enam kui 2000 inimest tööta jätta.

See tuli meelde, nähes Marju Lauristini kommentaare oma raamatu «Marjustini sajand» tutvustamisel, kus ta tõdeb, et Eestis on tekkimas uus nähtus. Kommunismist ja õitsva sotsialismi sürreaalmaailmast puutumata, on progressiivsete vaadetega noorte hulgas muutumas tavaliseks oma riigi sarjamine ning kapitalismi kui ühiskonnakorra süüdistamine. Lauristin leidis, et küllap oli sarnane ühiskonna paremaks muutmise uljus see, mis kunagisi noori nagu ta oma ema, kommunistide hulka tõmbas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles