Andrus Karnau: maksta makse või mitte maksta (1)

Andrus Karnau
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Ettevõtluskonto pakub lahenduse neile, kes teenivad väikestviisi tulu või tegelevad ettevõtlusega mustalt ega ole seda seni kuidagi deklareerinud. Põhimõtteliselt tähendab see, et seni oma tulu mustalt tasku pannud ettevõtjad ja juhutöölised saavad soodsama maksurežiimi tulu väljavõtmiseks.

Leisis lapikoda pidav Maire Forsel on mitu korda ajakirjanduses värvikalt kirjeldanud, kuidas praegune maksusüsteem koorib väikeettevõtjat. 65-eurose padja pealt ausalt makse makstes tuleb tasuda riigile 35 eurot.

Või teine näide. Eesti Rahva Muuseumi avamise puhul kurjustas Forsel Eesti Päevalehe veergudel selle üle, et muuseum müüb 12-euroseid sõrmikuid. Forsel tõestas, et ausalt makse ja kudujale vähemalt alampalka makstes ei saa sõrmikupaari hind olla kuidagi väiksem kui 100 eurot. Eks võime ise ette kujutada, kas oleme valmis maksma padja eest 65 või sõrmikute eest 100 eurot. Enamasti ei ole, eelistame kusagil suurfirma telgedel valminud ersatsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles