Video: kuidas lapiks president Marina Kaljurand eestlaste ja venelaste suhteid? (1)

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe Trehvunksil sai iga presidendikandidaat ette keeruka juhtumi, kus presidendilt oodataks selget reageerimist. Vaata, kuidas lahendaks talle antud olukorra Marina Kaljurand.

Ülesanne:

Maardus toimub jalgpallimatš. Mingil põhjusel on just tol päeval publiku sekka sattunud üks eestikeelne ja üks venekeelne äärmuslik seltskond. Puhkeb kaklus, kus hakkab kiiresti kõlama rahvusvaenulik sõnavara, ühed kannavad Eesti ja teised Venemaa lippe. Kaklus võtab üha suuremad mõõtmed. Videod sellest pannakse internetti.

Sputniku kaasabil levib kulutulena üle maailma klipp, kus sinimustvalge jopega noorsand peksab Vene lipuga särki kandvat tüdrukut jalaga, karjudes: «Tibla, mine koju!» Solvumist sellise intsidendi pärast väljendab ka mitu väga eestimeelset venekeelset arvamusliidrit. Kuna kannatanuid on mõlemalt poolelt, tekitab omakorda pahameelt, et politsei suudab vahistada üksnes videos nähtud noormehe, aga mitte ühtegi venekeelset äärmuslast.

Kuidas tegutsete ja milliseid avalikke sõnumeid annate Teie presidendina kirjeldatud oludes? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles