Video: kuidas vähendaks president Allar Jõks hirmu ja võõraviha?

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe Trehvunksil sai iga presidendikandidaat ette keeruka juhtumi, kus presidendilt oodataks selget reageerimist. Vaata, kuidas lahendaks talle antud olukorra Allar Jõks.

Ülesanne:

Pärast põhjalikku taustakontrolli Eestisse ümber asustatud süürlasest insener Mohammed võtab ühel päeval pika kööginoa, suundub sellega tipptunnil Tallinna supermarketisse ja pussitab kümmet inimest, karjudes: «Surm Eestile! Allahu Akbar!» Esmalt on ainus avalik pilt Mohammedist lõik ühe Eesti telekanali reportaažis, kus mees kurdab, et on korduvalt pidanud taluma trollibussis rassistlikke solvanguid.

Üks tuntud Eesti kultuuritegelane annab Eesti teleuudistele välkintervjuu, kus ütleb muuhulgas, et selliseid rünnakuid provotseeribki meie enda rahva seas küdev võõraviha ja rassism – nõrgema närvikavaga uustulnukad ei pea survele lihtsalt vastu. Politsei leiab Mohammedi elukohast hulgaliselt Daeshi materjale ning tõendeid sidepidamisest teiste radikaalidega. Sellest teatamine viibib ning levib süüdistus, et ametivõimud üritavad kinni mätsida oma saamatust ümberasujate tausta kontrollimisel ja terrorismi tõkestamisel.

Kuidas tegutsete ja milliseid avalikke sõnumeid annate Teie presidendina kirjeldatud oludes? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles