Video: kuidas päästaks Eesti riigi maine president Siim Kallas?

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe Trehvunksil sai iga presidendikandidaat ette keeruka juhtumi,  kus presidendilt oodataks selget reageerimist. Vaata, kuidas lahendaks olukorra Siim Kallas (Reformierakond).

Ülesanne:



Mustanahaline külalistudeng USAst saab Tartus Toomemäel rängalt peksa – ta on üliraskes seisundis haiglas. Asi jõuab kiirelt lääne meediakanalitesse. Seal räägitakse Eestist kui tüüpilisest postsovetlikust rassistlikust maast: tuuakse paralleele Viktor Orbáni Ungari ja Jarosław Kaczńynski Poolaga. Intervjuusid annavad ka tudengi murest murtud vanemad USAs.

Teile helistatakse öösel, kuus tundi pärast sündmust ja antakse teada, et kolm globaalse levikuga telekanalit – CNN, BBC ja RT – soovivad intervjuud just nimelt presidendilt. Ühelt poolt tuleb kogu juhtum teilegi üllatusena. Teile öeldakse, et politsei pole peksjaid tabanud ning pole ka tõsikindlat teadmist, kas peksmisel olid mingilgi määral rassistlikud motiivid või mitte. Teisalt tähendaks intervjuudest keeldumine, et läänepoolkeral lükkuks Eesti sõnumi edastamine järgmise päeva uudiste tsüklisse ja kogu vahepealse aja leviksid eespool kirjeldatud, kogu Eesti mainele kahjulikud tõlgendused. Ametlikud, selge esindusliku näota Eesti riigi selgitused jäävad aga uudislõikude lõppu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles