Lugeja kiri: presidendiralli ignoreerib neljandikku Eestist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjakast
Kirjakast Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti presidendikandidaatide võistluse esimene raund on lõppenud. Ühe või teise kandidaadi pooldajate kired on rahunemas ja nõuded selginemas. Enam ei kujuta me presidenti kõikteadja autoriteedina, ei rahva kõrval klaaskapis elava ilmutisena ega ka koduperenaiseliku kudrutava hooldajana. On avardunud, aga ka fikseerunud nõuded ja koos sellega ka tekkinud sümpaatiad ühe või teise kandidaadi suhtes – pilt muutub selgemaks. Kandidaadid on ennast lõpuks välja mänginud-paljastanud.  Nii ka üht või teist kandidaati toetavad erakonnad.

Siiski on üsnagi huvitavalt avaldunud ja selle võitluse pealiskaudsusest tunnistust andnud mõnegi ülitähtsa probleemi kõrvale jäämine seniste  dispuutide-deklaratsioonide temaatikas. Kõrvale on jäänud, õigemini küll vist on jäetud, pensionäride elu ja nende probleemid, mis  kaasnevad ja teravnevad haldusreformi teostamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles