Valeri Solovei: miks Venemaal ei ole demokraatiat (7)

, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Solovei.
Valeri Solovei. Foto: SCANPIX

Miks otsustasid vene inimesed nõnda kergekäeliselt vahetada demokraatia ja vabadused klaashelmeste vastu kirjutab vene politoloogist meediaekspert Valeri Solovei.

Isegi kõige tulihingelisemad tänase Venemaa ja Putini austajad vaikivad häbelikult, kui jutt läheb 18. septembril ees seisvatele riigiduuma valimistele. Need ei sarnane kuidagi vabadele, ausatele ja võistluslikele valimistele. Neile lubatakse ainult Kremli heakskiidu saanud parteid ja kandidaadid, hääletamise tulemused on varem ette määratud ning parlamendil ei ole nagunii valitsemissüsteemis mingit tähenduslikku osa.

Kui valimised on muudetud imiteerimiseks ja farsiks, siis tähendab see, et Venemaal puudub demokraatia keskne element. Muide, ka teiste elementidega - sõnavabadus, inimõigused, sõltumatu õigusemõistmine, võimu allumine ühiskondlikule kontrollile - ei ole lood sugugi paremad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles