Peep Pahv: kahepalgelised poliitikud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv.
Postimehe sporditoimetuse juhataja Peep Pahv. Foto: Peeter Langovits

Poliitikud on kahepalgelised ja nende valimiseelseid lubadusi ei maksa uskuda. Elukogenud inimesele ei tule see väide üllatusena, kuid ikkagi mõjuvad võimu juures olijate mõned otsused küünilistena.


Keskerakond lubab valimisprogrammis parandada kogu spordi rahastamist, eriti aga toetada kohalikke omavalitsusi laste pearaha maksmisel. Erakonna esimehe Edgar Savisaare juhitavas Tallinna linnavalitsuses oleks aga see lubadus justkui kehtetu – kuidas muidu seletada seda, et pealinna sportivate laste pearaha vähendati 182 eurolt 163 eurole.

Ilmselt püüti laste suhtes alatut kärbet viimase hetkeni varjata. Nii elasid spordiklubid teadmises, et linnavalitsusest laekuva toetuse suurus jääb tänavu mullusega samale tasemele, vastavalt sellele koostati ka eelarveid.

Nüüd ollakse aga lõhkise küna ees – kas küsida puudu jääv raha võsukeste sportimisse niigi suure panuse andvatelt lapsevanematelt, vähendada igapäevast rasket treeneritööd tegevate inimeste palku või loobuda osast spordibaaside renditundidest ja koos sellega kärpida treeningukordade arvu.

Kõik need on valusad ja laste tulevikku mõjutavad valikud, mis muudavad linnavalitsuse kabinettide mõnusates toolides istuvate ja maksumaksja raha eest eetrisse paisatavat linnatelevisiooni nautivate inimeste otsused erakordselt ebaõiglaseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles