Eurovisiooni päästeingel Heidy Purga

Valner Valme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Heidy Purga ei ole karjäärinaine, kuigi eduka ja mitmekesise meediatöö alusel võiks teda tundmata nii öelda. Purga on pigem selline hullult positiivse ellusuhtumisega inimene, kel kõik õnnestub.


Seejuures ei muutu ta nõmedaks – paljude inimestega, kes vastutusrikastele ametikohtadele astuvad, juhtub millegipärast just nii. Võim tapab. Aga kui küsimus ei ole võimus, vaid selles, et elus tuleb ju millegagi tegelda ja elatist teenida, ning miks siis mitte juba edukas olla ja läbi lüüa, siis on täiesti võimalik inimeseks jääda.


Mul on au Purga juhitavas Raadio 2s väikest kaastööd teha. Ja kui näiteks liftiuksel mööduma trehvame, siis patsutab ta õlale ja soovib head saadet või midagi muud niisugust, nagu ikka öeldakse. Loomulik ka, kui raadiojaama juht tahab, et tema tüüritavas jaamas oleksid head saated. Aga te saate aru, mida ma öelda tahan: Heidy on normaal­ne inimene.


Võtame näiteks superstaarisaate – mis siis, et ma seda Ott Sepa ja Märt Avandi pärast vaatasin. Žüriil on seal oma rollid. Mihkel Raud on punkar, Rein Rannap on akadeemik, Heidy Purga rollist nagu polegi päris täpselt aru saanud.


Ta võiks olla kuri suurilmadaam (inglise keeles on selle kohta b-tähega sõna) või mingisugune mahedam muusika- ja meediadiiva – õrnalt tundub, et sellised asjad on rollijoonises sees. Aga tema on saates hoopis kirglik muusikaarmastaja, hakkab hea esituse peale nutma ja isegi halvasti ütleb sõbralikult. Kuigi, jah, on ikka teravat kildu ka pannud, asi ei tohi läilaks minna.


Kui mälu mind ei peta, siis on Purga kodumaisele ekraanile toonud ka paar uuenduslikku noortesaateformaati. Ta korraldab pidusid ja vahel on ise DJ. Päris tugev saatejuht on ta raadios. Võimeid nagu on, mis puudutab muusikat, meediat ja millegi juhtimist.

Kreisiraadio pani mõnes mõttes ilusa punkti ühele eestlaste jaoks pühale ettevõtmisele, eurovisiooni lauluvõistlusele. Nüüd ma räägin eestlaste nimel, seda õigust võib endale, muide, võtta igaüks. Kui me üldse tahame sellest meie jaoks marginaalseks kiskuvast asjast veel midagi välja imeda, siis Heidy Purga on õige valik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles