Postimees 1997. aastal: Tiit Vähi lahkub poliitikast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TIIT VÄHI Sillamäe sadamas.
TIIT VÄHI Sillamäe sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teised lehed kirjutavad:

Äripäev nendib, et Tiit Vähi lahkub enda sõnul riigikogust, kuna ta on liiga noor mees, et istuda iga päev kümme tundi parlamendis. Enda naasmist poliitikasse Vähi siiski ei välista.

«Tõenäoliselt toimub see siis, kui vanus juba nii soliidne, et enam midagi muud teha ei jaksa. Koondmehed on kinda visanud kõigile Vähi-ealistele ja noorematele riigikogujatele – parlament on pensioniealistele! Midagi võrreldavat hooldekodu või pansionaadiga.»

Sõnumilehes kirjutab Teet Kallas, et kuigi Vähi ümber oli pingeid juba ammu ja tema reiting on tublisti kukkunud, mõjus tema avaldus poliitikast lahkumise kohta ometi ootamatult. Samas äratab tähelepanu iseka Vähi kohta üllatav enesehinnang: ta on enda sõnul rohkem üleminekupoliitik.

«Indrek Toome valitsuses alustanud transpordiminister Vähi sai kümnendivahetusel laialt tuntuks üheainsa õnnestunud aktsiooniga: ta likvideeris jõuliselt intrite transpordistreigi, kutsudes pealinnale appi kodukandi bussijuhid. Vähi oli varem Valga autobaasi direktor, ta teadis, mida teha. Mõne aasta pärast sai temast peaminister, kes juhtis riiki nagu autobaasi või tehast. Vahelduseks on riiki püütud juhtida nagu suurt parteid (Savisaar) või nagu üliõpilasmalevat (Laar). Üleminekupoliitiku taandumise üks põhjusi võis olla äratundmine, et riiki ei saa juhtida nagu suvalist vabrikut.»

9.09.1997

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles