Lugejate kirjad: Mammi üllatab ja Hakkame oblastiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mammi üllatab

Loen ikka mammi mõtteid huviga, kuigi viimasel korral üllatas tema, nii kena ja soliidse daami räige sõnakasutus riigikogu aadressil (Ene Pajula, «Mammi riigikogulastele: lõpetage molutamine, hakake tööle!», PM 22.08). Kuid see polnud ainus üllatus.

Sain teada, et mammi arvates pole meie vabariigis poliitikute seas inimest, kes oleks pädevam Juhan Partsist Euroopa kontrollikotta suunamiseks. Küsiksin lihtsa küsimuse mammilt: «Kui teil, lugupeetud mammi, tuleks valida nt rätsep meeskoorile vormiriietuse õmblemiseks, kas siis leiaksite, et parim valik on mees, kellel ei tulnud pükstegi õmblemine laitmatult välja? Kas inimene, kes ei suutnud kontrollida oma haldusalas toimunut, mistõttu päris arvestatav hulk maksumaksja raha lendas tuulde, maeti kusagile kõrbesse ja haihtus ei tea kuhu Tallinna Sadama kummalistes hangetes, on siis tõesti teie meelest võimeline kontrolliks palju suuremas mastaabis, kui seda on ühe, Euroopa vaatekohast pisikese ministeeriumi tegevusvaldkond?

Aime Kuum, pereringis mamma

Hakkame oblastiks?

Juba ammu enne Artur Talvikut ennustasid geniaalne Marx ja suur Lenin, et helges tulevikus riik kui rahva rõhumise vahend kaob ning vaba ja õnnelik rahvas valitseb ennast ise.

Mina aga kardan, et see rõhumise vahend ise ei kao kuhugi. Kuna esindusdemokraatia on sügavas kriisis, peavad selle kurja juure hävitama müüride okupeerijad, piraadiparteid ja mitmesugused revolutsioonilised rahvaalgatused. Teisalt võib rõhumisest vabanenud vaba ja õnnelik kõrgeima võimu kandja langeda anarhiasse ja tekitada kaose, kuid meil siin pole vaja muret tunda. Kui häda käes, siis abikäsi pole kaugel. Hakkame oblastiks, nagu ütles president Meri. (Selgitus: see on satiir.)

Hillar Kivimets, Tartu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles