Postimees toob lugejateni erisaated presidendivalimistest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiloss Kadriorus.
Presidendiloss Kadriorus. Foto: ­­Toomas Huik

Postimees ja Kanal 2 toovad neljapäeval vaatajateni intervjuud presidendikandidaatide ja ekspertidega ning meenutused eelmistelt valimistelt. Päeva kulminatsioon saabub kell 21, kui saates «Suur presidendidebatt» võtavad mõõtu Marina Kaljurand, Mailis Reps, Allar Jõks, Mart Helme, Siim Kallas ja Eiki Nestor. Otseülekannet on võimalik vaadata nii Kanal 2s kui ka Postimehe veebilehel.

«Suur presidendidebatt» ei koosne ainult kandidaatide väitlemisest, vaid riigipeaks pürgijad pannakse ka ootamatutesse olukordadesse ning stuudioväitlust ergastavad teravad videolülitused. Saade kestab kaks tundi ning seda juhivad Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar ja Kanal 2 telemagasini «Radar» peatoimetaja Marii Karell.

«Tegu on Kanal 2 ja Postimehe esmakordse nii suures mahus tehtud telekoostööga,» rääkis Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Debatisaate produtsendi ja kaassaatejuhi Marii Karelli sõnul püüti kandidaatide debatti tuua ka rohkem mängulisi elemente. Nimelt korraldati igale presidendiks pürgijale Hiltoni presidendisviidis kohtumine üllatuskülalisega. Mart Helme vastas istus näiteks Donald Trumpi kehastus ja Marina Kaljurannal tuli asju arutada Siim Kallase peegelpildiga.

«Ehkki rahvas ei saa ise presidenti valida, tahame kõik, et meie president oleks üliinimene, kelle üle uhkust tunda. Eesti inimestele läheb nende president korda. Seepärast üritame saadet teha nii, et see läheks korda kõigile inimestele,» selgitas Karell.

Postimehe veebilehel algab saatepäev juba neljapäeva hommikul kell 11, kui leiab aset «Päevaintervjuu», kus külaliseks ekspeaminister ja endine europarlamendi liige Andres Tarand. Intervjuus vaadatakse tagasi varasematele presidendivalimistele ja kampaaniatele.

Kell 12 algab järgmine otsesaade, kus portaali Poliitika.guru toimetajad Tõnis Leht ja Keit Kasemets lahkavad praegusi valimisi ja seda, milliseid otsuseid võidakse järgmisel nädalal riigikogus teha.

Kell 20.15 algab Postimehe otsesaade «Suure presidendidebati» telgitagustest. Sellele järgneb kell 21 kaks tundi kestev debatisaade. Seejärel võtavad riigipeaks pürgijate debati kokku Poliitika.guru toimetajad Tõnis Leht ja Keit Kasemets.

Tuleva nädala alguses koguneb riigikogu Eesti järgmist presidenti valima.

Saatekava

Kell 11 – «Päevaintervjuu» (külaliseks endine poliitik Andres Tarand)

Kell 12 – «Päevaintervjuu» (külalisteks Poliitika.guru toimetajad Tõnis Leht ja Keit Kasemets)

Kell 20.15 – «Suure presidendidebati» telgitagused

Kell 21 – «Suur presidendidebatt»

Kell 23 – «Ööintervjuu» (külalisteks Poliitika.guru toimetajad Tõnis Leht ja Keit Kasemets)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles