Postimees 1991. aastal: keegi varastas politseiniku bensiini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kumminui.
Politsei kumminui. Foto: Kaarel Tilgas/Õhtuleht

Selle aasta 29. jaanuaril kirjutati mitu avaldust maakonna prokurörile: Elva miilitsas sõimati, ähvardati, peksti rusikate, jalgade ja kumminuiadega. Kirjutasid kannatanud - Aare (s. 1969), Tarmo (1972), Tiit (1972), Aleksei (1972) - ja esimesena nimetatu ema.

Miilitsamehed sõidutanud eelmisel päeval poisid otse töökohalt (Elva EPT) Elva miilitsamajja, kus liikluspolitseinik Urmas Paatsi hakkas pinnima, kes neist on tema elukohast varastanud 200 liitrit bensiini.

Selle käigus ähvardas Venemaale kroonusse saata, kondipuru teha ja nupuga nuga tarvitada. Virutas ühele rusikaga, teist togis jalaga, lõpuks lajatas kumminuiaga.

Töötlemiseks talutati vahialused pooleli olevasse ehitusse, kust aeg-ajalt karjeid oli kuulda. Üks passilaua inspektor käis isegi keelamas. Kui mundris mehed lõunale läksid, pandi osa seltskonnast pimedasse kartsaruumi. Hiljem pinnimine jätkus. Aktsiooni lülitus veel üks vanem miilitsamees, Raivo Sööt, nagu hiljem välja tuli.

Gestaapolikel võtetel oli tulemusi: üks poistest tunnistas bensiinivarguse oma süüks. Hiljem ajas jälle tagasi, seletas, et peksuhirmu pärast võttis varguse enda peale.

Kolm noorukit pöördusid töökohta tagasi, kus töödejuhataja märkas nende räsitud olekut ja sõidutas nad kiirabisse muhke näitama.

24.08.1991

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles