Mart Raudsaar: pime teler, vaikne muusika*

Mart Raudsaar
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ehk mäletab osa lugejaid veel 1990. aastatel levinud deviisi, et riik on halb peremees. Selle mantra abil õigustati erastamist, mis olemuslikult oli õige protsess, kuid mille läbiviimine – ja viljad – polnud alati kõige eesmärgipärasemad, kui nendeks lugeda kodumaist tööstust ja töökohtade säilimist.

Pole imestada, kui probleemile läheneti propagandistlikult. Riik võib tegelikult olla väga hea peremees, kui asju aetakse peremehetundega ja isikliku varalise vastutusega. Mõnes valdkonnas on riik koguni ainuvõimalik peremees. Samas on valdkondi, kus pole mingit mõtet riigikontrollile tööd juurde teha, sest eraettevõtlus jääb efektiivsemaks.

Kuna ERR pole näidanud mitmeid meile olulisi olümpiaalasid, on kuulda nurinat ja arvamusi, et selle kõigega võiksid paremini hakkama saada erakanalid ning meelelahutus tuleks ERRist hoopis välja visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles