Andrus Karnau: kaks tuulikut ja üks lastearst

Andrus Karnau
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Tuntud lastearsti Reet Raukase kohtuvõit tuuleenergeetikute üle näitab, et edaspidi peavad omavalitsused rohkem elanikega arvestama ning planeerimisreeglid tuleb korda seada, kirjutab kolumnist Andrus Karnau.

Lastearst Reet Raukas sai riigikohtus suure võidu, kui kohus keelas tema perekonna suvekodu lähedusse kahe uue tuugeni ehk tuulegeneraatori ehituse. Generaatoreid tahtis püstitada Skinest Energia, mille kaasosanik on Oleg Ossinovski. Kui lugeda Läänemaa Hanila vallajuhi Arno Peksari kommentaare, siis ilmselt püstitamata need tuulikud jäävadki, sest uuesti ei taha vald keerukat planeerimistegevust ette võtta.

Kohtuasi näitab planeerimisprotsessi vildakust. Esiteks puuduvad normid, kui lähedale elumajadele tohib tuulegeneraatoreid püstitada. Vaidluses sai üheks argumendiks Läänemaa teemaplaneering, mis ütleb, et lähemale kui 1000 meetrit ei tohi püstitada. Läänemaa tuuleparkide teemaplaneering on aga jõus olnud lühikest aega, moodsaid tuulikuid on püsti pandud kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles