Siim Kallase vastus Jaak Uibu pöördumisele: Eesti rahvas pole seni välja surnud ja ega seda juhtu ka edaspidi (11)

Siim Kallas
, poliitik (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Mailiis Ollino

Presidendiks pürgiv poliitik Siim Kallas kirjutas vastusena Jaak Uibu avalikule pöördumisele, et pole nõus väitega, nagu sureks eesti rahvas välja.

Austatud hr Jaak Uibu!

Sinu (sinatan toetudes meie ülikooliaegsele tutvusele) avalikule pöördumisele pole ma tõepoolest suutnud seniajani vastata. Võimatu on nii tõsisele küsimusele kolme skemaatilise lausega vastata.

Teema on oluline ja tahaksin kindlasti rahva ellujäämise ideedele tõsiselt reageerida. Selleks aga puudub praegu vajalik aeg. Sinu pöördumises on kaks väidet, millega ei taha nõustuda. Esiteks – et eesti rahvas sureb välja. Eesti rahvas pole seni välja surnud ega juhtu see ka edaspidi.

Teiseks, Sa väidad, et Siim Kallas pole sellel teemal sõna võtnud. Olen kirjutanud mahukaid artikleid rahvastikupoliitika teemal, sealhulgas viimase pooleteise aasta jooksul, näiteks kodakondsusest. Aga eriti tahaksin ma Sinu tähelepanu juhtida oma kirjutisele «Lasteta maailma tragöödia», mis ilmus 21.01.2003. Panin sellesse loosse nii oma veendumused kui ka emotsioonid.

Parimate soovidega

Siim Kallas

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles