Siim Kallas: Eesti ja Euroopa vajavad ka ebamugavaid liitlasi (6)

Siim Kallas
, poliitik (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sõprade ja partnerite põlgamine halva käitumise tõttu võtab võimaluse seda käitumist kuidagi kohendada, kirjutab poliitik Siim Kallas (Reformierakond).

Videolõik – isa toob purukspommitatud majast välja oma naise ja laste surnukehad. See on Süüria. Sajad tuhanded tapetud, miljonid põgenikud. Nemad on ohvrid. Ukrainlased, grusiinid, paljud teised. Vaatame teleuudiseid õudusega. Meie oleme tsiviliseeritud läänemaailma pääsenud. Meie olime ohvrid 1939.

Saddam Husseini Iraak, Muamar Gaddafi Liibüa, perekond Assadi Süüria, Egiptus – nendes riikides polnud demokraatia varjugi, nende valitsejad olid süüdi roimades oma opositsionääride ja vähemusgruppide vastu. Aga nende režiimide kõrvaldamise katses on hukkunud sajad tuhanded tsiviilisikud, kellel polnud valitsevate režiimidega õieti palju pistmist. Selline lugu. Sisserändajad Euroopas, kes on kaotanud vanemad, lapsed, naised, ütlevad kindlasti – andke meile tagasi diktatuur, vähemalt oleks minu perekond elus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles