Argo Ideon: Wikileaksi-hirm

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ideon
Argo Ideon Foto: Toomas Huik

Lugesin eile veebimeediast ja kuulsin ka mõne poliitiku käest, et kusagil valitsevat ärevus, mida ja kelle kohta on öeldud nn Wikileaksi andmebaasis leiduvates USA Tallinna saatkonna memodes.

Näiteks kas president Ilves on öelnud midagi kohatut Arnold Rüütli või Andrus Ansipi kohta, viimasel juhul pidada Ilvese šanss saada tagasivalimiseks Reformierakonna toetust oluliselt kärpuma.

Ilvese hinnangud president Rüütli kohta on küll vastuolulised – kuid tuleb ilmselt silmas pidada ka valimiseelset pingsat õhkkonda, milles need on öeldud. Mingeid tõsiseid süüdistusi Rüütli vastu tegelikult nois memodes ei leidu, ei Ilvese ega teiste suust. Isegi väljend «kolhoosiesimees» näib ekslik – Rüütli avaldatud elulooandmete järgi juhtis ta hoopis sovhoosi ehk riigimajandit.

Mis puutub Andrus Ansipisse, siis talle ei ole Toomas Hendrik Ilvese suust Postimehe käsutuses olevates materjalides mingeid hinnanguid antud. Muid Ansipi-kriitilisi hinnanguid andmebaasis on. Neist kirjutab Postimees lähiajal ka täpsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles