Õiglane marionett

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Bach
Thomas Bach Foto: AFP/SCANPIX

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach on vastuolulisi emotsioone tekitav mees. Russofoobid peavad teda Venemaa presidendi Vladimir Putini marionetiks, radikaalsed dopinguvastased otsustusvõimetuks mehikeseks, kollektiivse karistamise vastased õigeks meheks ning venelased peaaegu heategijaks.

Põhjuseks Venemaa riikliku dopinguprogrammi avastamine ja seoses sellega õhku kerkinud võimalus, et Venemaa sportlased jäetakse täies koosseisus olümpialt eemale. ROKil oli võimalus Bachi juhtimisel selline otsus langetada, kuid nad suutsid vältida ametlikult süütute sportlaste karjäärile karuteene tegemist.

Oma puhtust tõestada suutvate sportlaste olümpiale lubamine on õiglane ja spordimehelik. Kas selle otsuse taga olid Bachi head suhtes Putiniga, teab vaid tema ise. Peamine on aga see, et sport sellest otsusest võitis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles